Over ons:

Stichting Square Mountain ally

In 2013 zijn 6 mannen met een hart voor oldtimers begonnen met het uitzetten van toertochten voor oldtimers in en rond Twente. Dit, voortbordurend op de tochten die al sinds jaar en dag werden georganiseerd door de familie Sieverink en hun chef monteur Bennie Keizers. Zij hadden met hun bedrijf SenS-Tuning een hele schare oldtimer liefhebbers om zich heen verzameld.

De opzet van de Square Mountain Rally is om met bezitters van historische auto’s en  youngtimers samen te genieten van zowel de auto’s als van de uitgezette route.

Het uitgangspunt hierbij was altijd dat om auto’s van 30 jaar of ouder moest gaan. En de belangstelling daarvoor was groot. Om zowel jong als oud bij deze happening te betrekken hebben we echter besloten om ook youngtimers mee te laten doen.

Vanaf het eerste begin is er altijd een bolletje-pijltje tocht verreden.

In 2019 hebben wij besloten om dit op een meer professionele manier voort te zetten en is er een stichting opgericht.

In 2022 zijn er twee klassementen geïntroduceerd waarin de verschillende soorten rijders kunnen deelnemen.

Het gaat hierbij om :
Tour klasse; geschikt voor de recreatieve, maar ook de startende rallyrijder. Hierbij gaat het om een  100% bolletje-/pijltjerit.
Sport klasse; geschikt voor de meer ervaren rallyrijder. Hierbij gaat het om een mix van het bolletje-/pijltjessysteem, gecombineerd met diverse kaarten. Dit zorgt voor meer uitdaging  de gevorderde deelnemers.

De routes worden meestal georganiseerd vanuit Haaksbergen, waar onze roots liggen en worden verreden door het schitterende Twentse/ Achterhoekse landschapDaarnaast worden er regelmatig uitstapjes gemaakt naar onze oosterburen, waarbij met name de omgeving Bentheim/Gildehaus tot de verbeelding spreekt. Een ritlengte is ongeveer 150 tot maximaal 180 km.

Naast het genieten van schitterende uitzichten wordt natuurlijk ook de inwendige mens niet vergeten. Zo is er bij ontvangst een kop koffie met koek en kan er onderweg genoten worden van de diverse terrassen die langs de routes liggen. De dag wordt afgesloten met een hapje/ drankje, om gezellig met alle deelnemers te kunnen nagenieten van een leuke dag.

Aan welke eisen moet u auto voldoen:

Aangezien de ritten worden verreden op de openbare weg moet uw auto uiteraard voldoen aan de wettelijke eisen die door de wetgever aan uw voertuig worden gesteld. Daarnaast moet het voertuig minimaal WA verzekerd zijn. Te allen tijde moeten deelnemers zich houden aan de verkeersregels. Het gaat hier niet om ritten met een wedstrijdelement. Gezelligheid staat voorop.

Over welke apparatuur moet u in de auto beschikken

Om deze ritten te rijden hoeft uw auto niet te beschikken over speciale apparatuur. Voor beginners is reeds een mobiele telefoon met een app als ‘GPS tripmeter’ reeds voldoende. Voor de gevorderde deelnemer kunt u uw auto uitrusten met een tripmeter en voor de navigator extra verlichting en evt. een kaartleesbak met verlichting en loep om de aanwijzingen op de kaarten beter te kunnen lezen.

Wie organiseren voor u deze dag:

Martijn Klister (Voorzitter)
Alexander Dalenoort (Penningmeester / Routemaker)
Sander Van Rijn (Routemaker)
Sten Jansen (Bestuurder)
Robert Jan Hakstegen (Bestuurder)